[ad_1]
در رفتن بازار اجاره در سال گذشته حداقل 150 درصد رشد داشته است و بسیاری از مستاجران را تحت تأثیر قرار داده است و عواقب خاص خود را دارد. راههایی برای سادهسازی بازار اجاره وجود دارد، اما تاکنون دولت آن را دوست نداشته است. از آنها استفاده کن.
به گزارش فرارو، سیستم اجاره تجاری راهکاری است که توسط کارشناسان مسکن برای ساماندهی بازار اجاره پیشنهاد شده است. مهدی رواناشدنیا، کارشناس بازار مسکن، راه حل ساماندهی بازار اجاره را استفاده از سامانه اجاره تجاری دانست. در رفتن وی گفت: قانون حمایت از ساخت و ساز خانه های استیجاری در سال 77 تصویب شد اما بیش از 23 سال از لغو این قانون می گذرد و اجرایی نمی شود.
رواناشدنیا در ادامه گفت: هدف اصلی چنین طرحی ساخت خانه با اجاره بلندمدت است، اما طبق آمارهای رسمی، واحدهای کوچک بیشترین تقاضا را در بازار اجاره دارند، بنابراین ساخت و سازها باید کوچک باشد. .
اساتید دانشگاه با بیان اینکه قانون حمایت از تولید خانه های استیجاری ایجاب می کند که حداقل 10 درصد از تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده در برنامه پنج ساله باید به صورت اجاره ای و بر اساس شرایط مالکیت ساخته شود، اضافه کردند: 100 درصد مالیات. معافیت سازندگان مدت هاست که اجرا نمی شود، متاسفانه در صورت اجرای این قانون می توان امیدوار بود که بازار اجاره پنج تا هفت درصد کنترل شود. دوره سال.
احمدرضا سرحدی، یکی دیگر از کارشناسان مسکن تاکید کرد که در کشورهای اروپایی شرکت های اجاره ای وجود دارد. در رفتن وی گفت: در کشور ما باید از طریق سیستم اجاره تجاری این گونه شرکت ها ایجاد شود و با ارائه واحدهای اجاره ای آماده به صورت عمده عرضه شود، به عبارتی ساخت خانه های استیجاری در قطعات کوچک می تواند مشکل را حل کند، مستاجران زیادی وجود دارند. ، اما متأسفانه شاهد هستیم که دولت در سال های اخیر هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
سرحدی با اشاره به اینکه اگر واحدهای استیجاری به تولید انبوه می رسید، هر فرد می توانست به تناسب درآمد خود واحد مورد نظر را اجاره کند، افزود: دولت های مختلف از چنین ابزارهایی برای کنترل بازار اجاره در کشور خود استفاده کرده اند و اجازه افزایش آن را نمی دهند. قیمت ها، در کشور ما دولت در بازارهای مختلف دخالت می کند، اما در بازار تحت کنترل دولت همه کشورها، یعنی مسکن، کاری انجام نمی دهد.
امان الله کرایی، اولین جامعه شناس گفتگوی فرعون وی با اشاره به تبعات جبران ناپذیر افزایش اجاره بها گفت: از چند منظر می توان اثرات اجتماعی افزایش قیمت مسکن را در درجه اول در شهرهای بزرگ مانند تهران و سایر کلانشهرهای مرکز پایین شهر بررسی کرد. با افزایش این قیمت ها چاره ای جز روی آوردن به حاشیه ها ندارند که آسیب های اجتماعی را افزایش می دهد.
وی افزود: به دلیل وجود این افراد طبقه متوسط از نظر اقتصادی ضعیف شده و مجبور به نقل مکان به پایین شهر یا حاشیه شهر هستند که مشکلات زیادی ایجاد می کند، زیرا طبقه آنها از نظر اقتصادی تغییر کرده اما از نظر فرهنگی تغییر کرده است. از نظر سیاسی، طبیعتاً هیچ تأثیری نخواهد داشت.
کرایی گفت: «حومههای اطراف کلان شهر، جمعیت از قبل متراکم و افسرهای ضعیف و فرودست، قبلاً در آنجا زندگی میکردند و اکنون بخشی از طبقه متوسط به آنجا نقل مکان کردهاند و این مبارزه طبقاتی از امروز مشکلات متعددی را ایجاد کرده است». خواهد آورد این مناطق به طور طبیعی پرجمعیت هستند اما در دو سال اخیر مهاجرت به اطراف کلانشهر افزایش یافته است که بر مشکلات و مسائل این مناطق افزوده است.
این جامعه شناس افزود: انواع جرایم اجتماعی مانند کارتون، اتوبوس خواب، سقف خواب، قبر خواب و… افزایش یافته است. این یکی دیگر از موارد امروز به دلیل مشکلات مسکن است در حالی که بسیاری از زوج های جوان به دلیل نداشتن پول کافی برای پرداخت اجاره بها خانه های خود را ترک می کنند و همه به خانه پدر و مادر خود می روند که همین طور است. نوعی طلاق توافقی است.
وی افزود: همه اینها باعث کوچک شدن قشر متوسط شده است که نمونه ای از این انقباض افزایش قیمت مسکن است که شرایطی را به وجود آورده است که بسیاری از جوانان طبقه متوسط به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره بها مجبور به مهاجرت می شوند. روابطی شکل گرفته است، اما حالا این افراد مجبور شده اند غرور خود را کنار بگذارند و در حاشیه زندگی کنند که مشکلات اجتماعی و روحی زیادی برایشان به همراه داشته است. .
کرای مقدم خاطرنشان کرد: بنابراین قشر متوسط باید بار این وضعیت را به دوش بکشد، از سوی دیگر قطعاً آثار این پدیده اجتماعی در کوتاه مدت محسوس نخواهد بود، اما در میان مدت و بلندمدت تأثیرگذار است. جامعه و دولت در این زمینه شاهد ایجاد مهاجرت معکوس یعنی مهاجرت مردم از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچکتر نیز بوده ایم. شهر و سرزمین اجدادشان برگشته و روز به روز بر این قضیه افزوده می شود.
این جامعه شناس افزود: همانطور که می بینید نحوه برخورد جوانان با افراد میانسال و سالمند در مواجهه با افزایش اجاره بها متفاوت است، اما نکته نگران کننده این است که امروزه زوج های جوان و خانواده های متوسط مجبور به پرداختن به مسکن هستند. ” تمام زندگی او را تحت الشعاع قرار داده و مشکلات روحی زیادی برای او ایجاد کرده است.
[ad_2]