[ad_1]
سعید هاشمی *; کریستین اشمیت، فرستاده ارشد بینالمللی جدید بوسنی در گزارشی به دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد که این کشور در خطر فروپاشی قرار دارد و رویکردی «بسیار واقع بینانه» در قبال جنگ و درگیری دارد. که
به گفته وی، اگر جدایی طلبان صرب تهدید به ایجاد مجدد نیروهای خود و تقسیم نیروهای مسلح ملی به دو گروه کنند، باید نیروهای حافظ صلح بین المللی بیشتری برای جلوگیری از جنگ جدید به این کشور اعزام شوند. اگر صلح و ثبات کشور و منطقه صربستان به خطر نیفتد، در صورت عدم واکنش جامعه بینالمللی، توافقنامه صلح دیتون لغو میشود و به درگیری بین سازمانهای مجری قانون بوسنی منجر میشود. پلیس صرب بوسنی به وقوع پیوستن.
اگر قرار است نیروهای مسلح بوسنی و هرزگوین به دو یا چند ارتش تقسیم شوند، سطح حضور نظامی بین المللی در این کشور نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد.
هشدار اشمیت به دنبال بیانیه جداییطلبانه رهبر صربهای بوسنی، میلوراد دودیچ است که تهدید کرده است که نهادهای دولتی را ترک خواهد کرد و نیروهای صرب از جمله ارتش ملی را که در 25 سال گذشته با کمکهای بینالمللی تشکیل شده است، دوباره تشکیل خواهد داد. در 14 اکتبر، دودیک اعلام کرد که محاصره پادگان های نظامی بوسنیایی ها بوسنیایی ها را مجبور به عقب نشینی از قلمرو صرب ها می کند و اگر غرب بخواهد مداخله نظامی کند، متحدانی متعهد به آرمان صرب ها خواهد داشت. حمایت که در واقع به صربستان، روسیه و چین اشاره دارد.
دودیک در روزهای اخیر همچنین گفته است که در صورت مواجهه با تحریم های غرب و اتحادیه اروپا، روسیه و چین به او کمک خواهند کرد.
وی با اشاره به نشست آتی سران با ولادیمیر پوتین گفت: من به عنوان ترسو انتخاب نشده ام و نمی ترسم و به دلیل عصبانیت لندن، واشنگتن، برلین و بروکسل عقب نشینی نخواهم کرد. رئیس جمهور ولادیمیر پوتین به زودی به درخواست کمک من پاسخ دهد. کسی که همیشه می گوید “چه کمکی می توانم دریافت کنم؟”
نقش و تحرکات دودیک را میتوان اثر اقدامات تحریکآمیز ولادیمیر پوتین و رویکرد سیاسی-نظامی در ایجاد تنشهای قومی-مذهبی و حتی بازگشت جنگ در بوسنی دانست. سیاست های. از روس ها در این منطقه ژئواستراتژیک اروپایی.
رهبر صربهای بوسنی همچنین امیدوار است که با کمک دولت چین، بزرگترین رقیب اقتصادی آمریکا، در این کمپین تمام عیار سیاسی-اقتصادی، از دیدگاهها و ایدههای جداییطلبانه دودیک، از جمله روسها، محافظت و حمایت کند. منافع سیاسی، اقتصادی و نظامی روسیه و چین در بالکان خواهد بود.
اعتقاد بر این است که در ژئوپلیتیک چشمگیر بالکان، دامنه اقدامات و تحرکات اساسی چین و روسیه به عنوان بدنه ای فداکار و سپر ژئو-هومنی در برابر اهداف و راهبردهای ایالات متحده، به طور چشمگیری در حال گسترش و متحد شدن است.
این تحولات عمده بین المللی بین ابرقدرت های سیاسی، اقتصادی و نظامی جهان را می توان در «جنگ سرد» بین گروه های شرقی و غربی جستجو کرد که واقعاً پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال 1991 به پایان نرسید. .
همچنین ذکر این نکته ضروری است که دولت بریتانیا روسیه را مسئول درگیری در بوسنی می داند. در این زمینه به گفته نماینده بریتانیا: روسیه به تهدید جدایی از رهبر صرب های بوسنی می پیوندد و از نگرانی های وی در مورد امنیت این کشور در بالکان حمایت می کند.
* کارشناس توسعه روابط فرهنگی در بوسنی و هرزگوین و دانشجوی دکترای جامعه شناسی سیاسی
[ad_2]