[ad_1]
این تصور غلط در محافل شیعه است که حوادث منتهی به شهادت حضرت فاطمه (س) مانند حمله به خانه و مجروح شدن آن حضرت در سه روز پس از رحلت پیامبر (ص) رخ داده است.
به گزارش آنلاین، مدت مجروحیت تا شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) تقریباً 72 یا 92 روز در نظر گرفته شده است. این گزارش با استناد به منابع تاریخی، مهمترین وقایع تا شهادت حضرت زهرا (س) را در ادامه روایت میکند.
اولین اعمال و حوادث پنجاه روز پس از رحلت رسول خدا (ص) را می توان به شرح زیر طبقه بندی کرد:
بعد از ظهری که «پیامبر» رحلت کرد
در کتاب طبقات الکبری آمده است که رسول خدا بعدازظهر روز دوشنبه (بعد از ظهر) هنگامی که سر بر دامان امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (ع) بود، رحلت کرد. امام علی و خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله تشییع جنازه و دعای پیامبر را بر عهده داشتند.
اولین اقدام گروه انصار: دیدار بر بام با سخنرانی ابوبکر
ابن سعد مورخ معروف بصره در جلد دوم صفحه 218 کتاب طبقات الکبری می نویسد: عصر روز دوشنبه بعد از نماز ظهر انصار در سقیفه بنی سعیده گرد آمدند تا درباره خلافت بحث کنند. رسول خدا (ص) .. جناب ابوبکر در سکیفه سخنرانی کرد. پس از اظهار بیعت گروهی حاضر در سکیفه با ابوبکر، عده ای برای برپایی آن اقدام کردند.
اولین اقدام یاران «علی»: دیدار در مسجد با سخنرانی ابوذرار
ابن ابی الحدید در صفحه 219 جلد اول و جلد دوم صفحه 51 و صفحه 220 می نویسد: از ترس این که خلافت از بنی هاشم گرفته شود بین این گروه و مسجد در رفت و آمد بودم. در همین حال برخی از افراد بر روی پشت بام جمع شده بودند.
وقت نکردم با عمر و ابوعبیده جراح و عده ای از اهل سقیفه که با ابوبکر راه می رفتند و دست ابوبکر را برای کسانی که او را می دیدند بیعت کنم.
سپس ابوبکر بر منبر رسول خدا (ص) نشست و خطبه ایراد کرد. ابوذر که از موضوع بیعت آگاه بود به مسجد رفت و در سخنان خود از مردم خواست تا دستورات حضرت علی علیه السلام را اطاعت کنند.
در آن شب چند تن از یاران پیامبر گرد هم آمدند تا اوضاع را تغییر دهند. آنها عبارت بودند از: براء بن عجیب، مقداد، سلمان، ابوذرار، عمار، حذیفه، ابوالهیثم بن طیحان و آباده بن ثابت.
اولین اقدام سیاسی علی و فاطمه: دیدارهای خانه به خانه
کاس هلالی از علمای کوفه در صفحه 580 در کتاب «سلیم بن کیس» می نویسد: که در «بدر» حضور داشت، مراجعه کرد و کمک خواست.
چهل و چهار نفر از آنها پاسخ مثبت دادند و شب بعد همه تصمیم گرفتند حضور داشته باشند. اما سلمان، ابوذر، مقداد و زبیر تنها چهار نفر از اعضای گروه بودند که در زمان دیدار با علی حضور داشتند. این کار دو شب دیگر تکرار شد، اما هیچ کدام از آن چهار شب اضافه نشد.
اولین نهضت فرهنگی علی: جمع آوری قرآن کامل در یک کتاب
سلیم بن قیس در صفحه 581 جلد دوم کتاب خود می نویسد: علی (ع) اوایل شب به خانه اصحاب پیامبر (ص) بازگشت و چون از همراهی آنها ناامید شده بود، فورا جمع آوری و قرائت کرد. قرآن. قرآن سه شبانه روز. او یک کتاب کامل ساخت و به یارانش عرضه کرد.
علی (ع) هفت روز پس از رحلت رسول خدا (ص) به مسجد النبی آمد و پس از جمع آوری تمام قرآن، در آنجا سخنرانی کرد و قرآن را به مسلمانان عرضه کرد. مدینه.
اولین اقدام حاکمان: مصادره اموال «علی و فاطمه»
دیلمی در ص 263 ارشاد الکلوب ص 384 و ابن ابی الحدید جلد 16 کتاب خود نوشته است: ع) عمل; زیرا به نظر آنان، کسی که تمکن مالی ندارد، همگی احساس حقارت می کنند، احساس حقارت می کنند و خود را از وارد شدن به تجارت و کسب مال و خلافت دور می دارند; پس از طرف خلیفه، سی نفر از بهترین جنگجویان از قبیله ثقیفی، از جمله مردی به نام «اشجع بن مجاهم ثقفی» به این امر منصوب شدند و سه گروه از اموال علی را گرفتند:
ابتدا تمام زراعت و زمین های خیبر که رسول خدا (ص) به اهل بیت داده بود مصادره شد.
دوم: کل منطقه فدک
سوم: مزرعه بانکیه (قریه ای در اطراف مدینه) که به امانت علی (ع) بود; از این رو در غیاب اکثریت مردان در شهر مدینه و در هنگام خروج نیروهای «اسامه»، افرادی برای تصرف فدک و بیرون راندن وکلاء و کارگزاران حضرت فاطمه (س) که در این شهر مشغول به کار بودند، اعزام شدند. آی تی.
اولین اقدام فاطمه پس از تصرف در مال: سخنرانی فدکیه در مسجد النبی
شیخ مفید در کتاب الارشاد صفحه 289 می نویسد: با تصرف در اموال امیرالمومنین (ع) و به ویژه فدک، از روز دهم پس از رحلت رسول خدا امیرالمومنین (ع). ) و حضرت زهرا (س) اقداماتی را برای گشایش عقب نشینی آغاز کرد.
حضور امیرالمومنین (علیه السلام) به عنوان شاهد و زیارت حضرت فاطمه (س) به مسجد النبی و گفتمان این ایام صورت گرفته است.
در میان مورخین تنها ابن ابی الحدید زمان تسخیر فدک را ذکر کرده است. در این زمینه می نویسد: ماجرای فدک و حضور حضرت فاطمه (س) با خلیفه ده روز پس از رحلت رسول خدا (ص) اتفاق افتاد.
اولین بیعت خلیفه با علی بن ابی طالب
سلیم بن قیس در جلد دوم کتاب خود در صفحه 581 می نویسد: خلیفه پس از ارائه قرآن توسط علی در مسجد، شخصی را برای بیعت به درگاه علی (ع) فرستاد. فرستاده خلیفه دو بار به خانه او آمد و پیام او را ابلاغ کرد، اما از امام پاسخ منفی گرفت.
اولین حمله به خانه علی و فاطمه و فاجعه بزرگی که روی داد
سلیم بن قیس می نویسد: گروهی به سرپرستی «کنفذ» برای بیعت به خانه حضرت فاطمه (س) آمدند. سپس پشت خانه را آتش زدند و ساکنان را تهدید کردند. که تاریخ را خراب کرد.
به گزارش سلمان فارسی، حضرت فاطمه (س) بر اثر آتش سوزی منزل خود مجروح و در بیمارستان بستری شد که این وضعیت تا زمان مرگ ادامه داشت.
این بیان در منابع ذیل آمده است: (سفر کمی، 1404ق، ص 174؛ کلینی، 1363، ج 1، ص 241 و 458؛ ج 3، ص 228؛ ج 4، ص 561؛ ج 4، ص 561، 1363، ص 1388، ص 200). مفید، 1414ق، ص 185؛ طبری، 1413ق، ص 134؛ ابن عبدالوهاب 1369ق، ص 47؛ طبرسی، 1406ق، ص 22؛ قطب راوندی، 1409، ص 26ق. شهر آشوب، 1376 ق، ج 3، ص 116؛ حلی، 1424 ق، ص 58؛ خصیبی، 1411ق، ص 176؛ ابن بتریک، 1407ق، ص 390؛ شهید اول ق، ج2، ص. 62؛ طبرانی، 1415 ق، ج 6، ص 328؛ همو، 1404 ق، ج 3، ص 58؛، ج 42، ص 131؛ هیثمی، 1408 ق، ج 9، ص 166. )
دوران بیماری تا شهادت دختر پیامبر (ص)
بر اثر مجروحیت حضرت فاطمه(س)، شروع بیماری نزدیک به 50 روز پس از رحلت پیامبر(ص) بود. سؤال این است که آن حضرت چند روز بر اثر این بیماری به شهادت رسیدند؟ در روایات بسیاری از عمر حضرت فاطمه (س) 75 روز پس از رسول خدا (ص) یاد شده است; از این رو برخی از مورخان بر این باورند که با توجه به تاریخ رحلت پیامبر (ص) (28 صفر یا 2 ربیع الاول)، شهادت حضرت فاطمه (س) در نیمه اول جمعه ماه اتفاق افتاده است. بسیاری از مورخان دیگر این تاریخ را 95 روز دانسته اند.
[ad_2]