[ad_1]
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی خاطرنشان کرد: خانوارها سبدهای پروتئینی مورد نیاز خود را در ابتدای ماه خریداری می کنند و خریداران نیز با توجه به اینکه اواخر این ماه شب یلدا است، تمرکز بیشتری روی خرید تنقلات دارند.
به گزارش ایلنا، علی اصغر ملکی با اشاره به قیمت بره زنده گفت: بره ماده کیلویی 45 هزار تومان و بره نر کیلویی 55 هزار تومان خرید و فروش می شود.
وی در خصوص تفاوت قیمت بره های نر و ماده گفت: بره های ماده کوچک و لاغر هستند اما وزن بره های نر ایده آل و استاندارد است به طوری که قیمت بره های نر بیشتر از بره های ماده است.
این فعال اقتصادی در ادامه گفت: قیمت گوشت بره برای نر و ماده نیز متفاوت است. قیمت شال بره ماده 110 تا 115 هزار تومان و بره نر بدون دم در بازار 130 تا 135 تومان است.
ملکی بازار را در آستانه شب یلدا ضعیف عنوان کرد و افزود: در حال حاضر قدرت خرید ضعیف است زیرا مردم تمایل بیشتری به خرید تنقلات شب یلدا دارند. خرید مصرف کنندگان نیز در آخرین روز ماه کاهش می یابد، زیرا مردم نیاز سبد پروتئینی خود را در ابتدای ماه تامین می کنند.
وی بابیان اینکه آمار کشتار دام در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است گفت: در ماه های پایانی سال نمی توانیم دام جمع آوری کنیم. لازم به ذکر است که ارائه آمار کشتار دام در کشور بر عهده موسسه دامپزشکی است، اما این ارقام دقیق نیست زیرا در گوشه و کنار و در مراسم مختلف ذبح می شوند و به حساب نمی آیند.
این فعال اقتصادی گفت: صادرات دام باید به گونه ای باشد که بازار داخلی رونق نداشته باشد و نیاز بازار داخلی تامین شود. تولیدکنندگان کشورهای عربی گوشت بره را می خرند زیرا گوشت آن خوشمزه است و سریع پخته می شود.
ملکی گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس هیچ علاقه ای به پرورش و پرورش دام ندارند. آنها دام پرورش می دهند، اما همانطور که اشاره کردم، کشورهای حاشیه خلیج فارس مصرف کننده هستند، نه پرورش دهنده.
وی بابیان اینکه انجمن نیمه خدایان عشایر و سازمان حمایت از معاملات دام متولی صادرات دام هستند، گفت: تیم عشایری حدود 300 هزار راس دام برای صادرات خرید عمده کرده است. شناسایی مدیران صادرات به سودجویان کمک می کند تا از ورود به دره جلوگیری کنند و لحظات پرباری را رها کنند.
به گفته این فعال اقتصادی دام های مازاد باید خارج شود تا دامدار بتواند دام های خود را سبک کند و برای نگهداری آن مشکلی پیش نیاید.
ملکی وزیر کشاورزی از معرفی کارت کشاورز در رسانه ها خبر داد. وی گفت: این کارت برای رفع مشکلات و تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزان در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و در این صورت سایر غیر نهاده ها آن را دریافت نمی کنند تا کم یا زیاد کنند و سپس در اختیار کشاورزان قرار دهند.
[ad_2]