شواهد پایگاههای اطلاعاتی مختلف به وضوح نشان میدهند که تغییرات اقلیمی در شمالشرقی در حال وقوع است و نرخ این تغییرات از نوسانهای قابلتوجّه مشاهده شده از سال ۱۹۷۰، بالاتر است. ولی با گرم شدن آب، آزاد ماهیان انرژی ذخیره شده خود را صرف سوخت و ساز خود نموده و دیگر انرژی کافی برای مهاجرت به بالادست رودخانه را نخواهند داشت. در نتیجه به محل های زادآوری و تخم ریزی مهاجرت نکرده و این پدیده باعث اختلال در چرخه تولید مثلی آنها می شود. آب های گرمتر همچنین خطر ابتال به بیماری های قارچی و انگلی در ماهی ها را افزایش خواهد داد. دولتها در تمامی اقداماتشان باید حق مشارکت و اطلاعاترسانی به تمامی افرادِ تحت تأثیر قرار گرفته و نیز حق آنان برای دریافت تسهیلات جبرانی مؤثر بابت نقض حقوق بشرشان را رعایت کنند.
بنابراین، امواج گرما برای آنان بسیار زیانآور است، چرا که نمیتوانند از تأمین هزینه دستگاه تهویه هوا برآیند. و از آنجا که بسیار نزدیک به پالایشگاهها و جایگاه استخراج نفت زندگی میکنند، مجبورند پنجرههای خود را ببندند. بر آنیم در بیان مشکلات و ارائه راه حل های حفظ و نگهداری، آبادسازی و ارتقای سطح کیفی محیط زیست و مسایل مرتبط با آن از هیچ کوششی دریغ ننماییم. در طولانیترین مقیاسهای زمانی، تکتونیک صفحهای قارهها را جابجا کرده، اقیانوسها را شکل داده، و کوهها را تشکیل داده و از هم جدا میسازد و کلاً به عنوان فرایندی تعریف شده که اقلیم در آن پدید میآید. در زمان اخیر، حرکات صفحهای در مورد تشدید روند دوره یخبندان کنونی بیان شدهاند زمانی در حدود ۳ میلیون سال قبل، که در آن صفحات (قارهای) آمریکای شمالی و جنوبی با یکدیگر برخورد نمودند تا باریکه پاناما را تشکیل داده و به درهم آمیختگی میان اقیانوسهای اطلس و آرام پایان دهند. لاروهای پلاستیسین روی برگهای سالم گیاهان قرار داشتند که حداکثر ارتفاع آن از زمین یک متر بود.
مدلهای پیشبینی اظهار میکنند که احتمالاً در آینده همراه با گرمتر شدن و افزایش درجۀ حرارت، افزایش غلظت گاز دیاکسیدکربن در اتمسفر، بهرهوری از گونههای جنگلهای سختچوب افزایش پیدا میکند. سایر عوامل استرسزا خصوصاً چرخۀ یخزدگی در فصل زمستان (که دچار تغییر شده است)، افزایش خشکسالی، پتانسیل آتشسوزی، آلودگی هوا و میزان آسیبپذیری تشدیدشده نسبت به آفات و بیماریها، میتواند منجر به کاهش بهرهوری شود. در خصوص جنگلهای صنوبر، مدلها در هردو سناریوی انتشار کم و زیاد، روند کاهشی را پیشبینی میکنند. هر نوع فوران آن که در زمانهای مختلف در هر قرن به وجود میآید، میتواند بر آب و هوا تأثیر بگذارد، که دوره چند سالهای طول میکشد تا سرد شود؛ مثلاً فوران کوه پیناتوبو در سال ۱۹۹۱، که اثر آن به ندرت در نمای دمای جهانی قابل مشاهدهاست.
ارقام تاریخی عبارتند از نگارههای غارها، عمق حفاری زمین در گرینلند، خاطرات، مدرک مستند وقایع (همچون «نمایشگاههای یخی» بر روی رودخانه یخ زده تیمز لندن) و شواهد نواحی کشت انگور. از سال ۱۸۷۳ به بعد گزارشهای روزانه هواشناسی ثبت (مستند) شدهاست، و انجمن سلطنتی گردآوری دادهها را از قرن هفدهم رواج دادهاست. او افزود ادغام حیات وحش در اقتصاد روستایی است که تضمین میکند در جنوب آفریقا سالمترین جمعیتهای حیات وحش و سالمترین زیستگاهها پدید بیایند. این اطلاعات بر مبنای پایش حدود ۳۲ هزار راس از پنج هزار و ۲۳۰ گونه از مهرهداران است؛ اما در این مطالعه، بیمهرگان که اکثریت گونهها را تشکیل میدهند، بررسی نشدهاند.
نویسندگان این تحقیق بر روی گیاهان و جانوران در 120 پایگاه مطالعاتی در شمال غرب کاستاریکا مطالعه کردند. اهمیت این موضوع در تعیین نوع جنگلی است که قابلیت تولید محصولات چوبی و یا ذخیرۀ کربن را دارد. در علم بومشناسی، بهرهوری جنگل معمولاً تحت عنوان نرخ رشد خالص اوّلیه اندازهگیری میشود. مطالعات تاریخی و پالئولوژیکی، تأثیر قوی و قابلتوجّه تغییر اقلیم بر تولید جنگل در نواحی شمالشرقی را اثبات میکنند.
گرمایش جهانی با تغییر در وضعیت گونهها، باعث تغییر در دوام و پویایی شبکه غذایی اکوسیستمهای آبی و خشکی خواهد شد. تغییر در تنوع زیستی به صورت تغییر در تنوع گونهها، افزایش مهاجرت، نابودی و حذف برخی گونهها، طغیان آفات و کاهش مقاومت میزبان ها و افزایش جهشهای ژنتیکی رخ می دهد. در واقع، بسیاری از جانوارن و حیوانات، سبک زندگی طبیعی خاصی را دارند که این سبک زندگی، تا حد زیادی با ویژگیهای محیطی که آنها در آن زندگی میکنند تطابق دارد. مساله تغییرات آب و هوایی، عملا شرایط زندگی آنها را تعغییر داده و همین مساله موجب میشود که یا آنها خود را با قالبهای جدید زندگیه هماهنگ سازند و یا با آسیبهای جدی در ادامه حیات خود و حتی با خطر انقراض رو به رو شوند. حق مسکن – همه ما دارای حق بهرهمندی از استانداردهای کافی زندگی، از جمله مسکن مناسب برای خود و خانوادههای خود هستیم.
علاوه بر آن میتواند بر آلودگی آب و هوا مؤثر باشد و منجر به ذوب یخهای قطبی و بالا آمدن سطح آب دریا شود. حتّی تغییرات کوچکی در اقلیم میتواند آثار بزرگ و قابلتوجّهی روی جنگلها و در نتیجه جوامع داشته باشد. برخی گونهها دارای الزامات خاص اقلیمی هستند که بر پراکندگیهای جغرافیایی آنها اثر میگذارد. هر گونه گیاهی دارای دانه گردهای شکل بارزی میباشد و در صورتی که این دانهها در محیطهای عاری از اکسیژن همچون نقاط گندابی، در برابر تخریب از خود مقاومت نشان میدهند. تغییرات موجود در دانه گرده در سطوح مختلف از این محیط گندابی با بیان تغییرات اقلیمی نشان داده میشود. «بارشها به پر شدن دوباره سیستمهای آب زیرزمینی منجر شده است و این جوامع از این فرصت برای استفاده از ذخایر آب زیرزمینی استفاده میکنند».
مدل مذکور کاهش در بهرهوری برای جنگلهای صنوبر، بدون در نظر گرفتن تأثیر گاز دیاکسید کربن را پیشبینی میکند. در خصوص پاسخ و واکنش گونههای درختی به تغییرات اقلیمی در طول چهار دهۀ گذشته تنها شواهد اندکی وجود دارد. نتایج یک مطالعه در ورمونت نشان میدهد که ترکیب جنگل منطقه در دامنههای غربی کوهستان سبز۵ بین سالهای ۱۹۶۴ تا ۲۰۰۴ تغییر کرده است و در نتیجه مرز بین درختان سختچوب شمالی و جنگلهای بورئال بین ۹۱ تا ۱۱۹ متر به سمت شیبهای بالاتر جابهجا شده است. برخی دیگر از محقّقان دلایل دیگری همچون تغییرات منطقهای در کاربری سرزمین، باران اسیدی و تهی شدن خاک از کلسیم را معرفی میکنند.