[ad_1]
یک قاضی میانماری روز سهشنبه اعلام حکم مدتها مورد انتظار علیه داو آنگ سان سوچی، رهبر غیرنظامی برکنار شده را به تعویق انداخت، که با چندین حکم مواجه است که میتواند او را به حبس ابد برساند.
این پیرمرد 76 ساله که در جریان کودتای نظامی در ماه فوریه دستگیر شد.11 اتهام و حداکثر 102 سال زندان. محاکمه او در یک جلسه غیرعلنی در نای پی تاو، پایتخت میانمار برگزار می شود. حکومت نظامی هر پنج وکیل خود را از صحبت با رسانه ها منع کرده است و گفته است گفتگوی آنها می تواند “کشور را بی ثبات کند”.
یک منبع آگاه گفت: انتظار می رفت دادگاه اولین حکم خود را روز سه شنبه در مورد موضوع تحریک ناآرامی عمومی اعلام کند، اما قضات رسیدگی به این پرونده را به ماه آینده موکول کردند. هنوز مشخص نیست که چرا قاضی این تاخیر را اعلام کرده است.
خانم آنگ سان سوچی یک قهرمان معیوب برای این ملت آشفته است.
در میان حامیان او در میانمار، او تقریباً شخصیتی خداگونه است و او را مدافع دموکراسی کشور توصیف می کند که برای آن جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. اما دخالت او در جنایات گسترده ارتش علیه روهینگیاها وجهه بین المللی او را خدشه دار کرده است.
انتظار میرفت حکم روز سهشنبه در مورد اتهامات تحریک ناآرامیهای عمومی یک سال پس از آن صادر شود که خانم آنگ سان سوچی مخالفان مورد حمایت ارتش خود را شکست داد و حزبش را به پیروزی قاطع رساند.
حکم محکومیت احتمالاً جرقه یک جنبش اعتراضی است که از زمان به قدرت رسیدن ژنرال ها در فوریه، هزاران نفر را برانگیخته است تا علیه ارتش سلاح به دست بگیرند. سازمان ملل و دولت های خارجی این آزمایش ها را با انگیزه سیاسی توصیف کرده اند.
در ماههای پس از کودتا، مردم به خیابانها ریختهاند، پزشکان و پرستاران به نشانه اعتراض دست از کار کشیدهاند و بسیاری از آنها از پرداخت مالیات در جنبش نافرمانی مدنی خودداری کردهاند.
با وجود تهدید به دستگیری، این جنبش حمایت گسترده ای را به دست می آورد. تعداد فزاینده ای از نیروها به همراه معترضان مسلح و گروه های شورشی به ارتش حمله می کنند. به گفته سازمان حقوق بشر تایلند، انجمن کمک به زندانیان سیاسی (برمه)، حکومت نظامی با سرکوب – کشتن 1297 نفر و دستگیری بیش از 10500 نفر واکنش نشان داده است.
دولت وحدت ملی، گروهی از رهبران مدنی برکنار شده، هفته گذشته گفت که 6.3 میلیون دلار از افرادی که برای تأمین مالی انقلاب «قرضه» خریده بودند، جمع آوری کرده است. برای بسیاری از حامیان او، خانم آنگ سان سوچی تنها سیاستمداری بود که میانمار را به دموکراسی کامل هدایت کرد. این کشور از سال 1962 تا دهه 50 تحت حکومت نظامی بود. پس از انتخاب خانم آنگ سان سوچی در سال 2015، او مجبور شد قدرت را با ارتش که 25 درصد از کرسی های پارلمان را در اختیار داشت، تقسیم کند.
او از زمان دستگیری اش در 1 فوریه در انظار عمومی دیده نشده است و همچنین نتوانسته با کسی به جز وکلای خود صحبت کند. او و همکارانش در «لیگ ملی برای دموکراسی» (NLD) در پارلمان توسط مقامات به اتهام تقلب از رأی دهندگان نظامی بازداشت شدند. خانم آنگ سان سوچی این اتهامات را رد کرده است.
فعالان حقوق بشر این تحریک را محکوم کرده و می گویند که از آن برای ارعاب منتقدان نظامی استفاده شده است. این حکم حداکثر سه سال حبس دارد و بیان میکند که هرکس «هرگونه اظهارنظر، شایعه یا گزارشی را منتشر یا منتشر کند» ممکن است به دلیل «علت یا معلولی که ممکن است باعث ترس یا دلهره در بین مردم شود» مسئول شناخته شود.
حامیان پرونده او تلاش کرده اند تا رونوشت واقعی این بیانیه را به صورت آنلاین در دسترس قرار دهند. تصمیم روز سه شنبه اولین تصمیم از چندین موردی است که در ماه های آینده اعلام می شود.
دکتر آنگ سان سوچی مدتهاست که منبع ناامیدی در ارتش میانمار بوده است، به طوری که نزدیک به 15 سال تا سال 2010 در زندان بود.
تحلیلگران می گویند تاتمادو، معروف به ارتش میانمار، از محبوبیت بسیار زیاد خود در میان مردم ناراحت است. در سال 2015، زمانی که این کشور انتخابات ملی برگزار کرد، حزب او، لیگ ملی دموکراسی، یک پیروزی قاطع به دست آورد.
یک سال بعد، NLD لایحه ای را برای ایجاد موقعیت جدیدی برای خانم آنگ سان سوچی به عنوان مشاور ایالتی به پارلمان ارائه کرد. این اقدام بهعنوان یک چالش مستقیم برای تاتمادا تلقی میشد، زیرا قانون اساسی کشور را که توسط ژنرالها تهیه شده بود و نامزدهای ریاستجمهوری میانمار را از داشتن اعضای نزدیک خانواده «وفادار به قدرتهای خارجی» منع میکرد، نقض میکرد. (خانم آنگ سان سوچی با یک مرد بریتانیایی ازدواج کرده بود که اکنون فوت کرده و دو پسر دارد که در خارج از کشور زندگی می کنند.)
خانم آنگ سان سوچی به عنوان مشاور ایالتی خود را بالاتر از رئیس جمهور اعلام کرد و خود را وزیر امور خارجه معرفی کرد، اقدامی که توسط ارتش تصرف شد.
کارشناسان سیاسی می گویند سوچی آنگ سان سوچی همیشه رابطه ای غیرقابل مقایسه با ژنرال ارشد مین آنگ هلائینگ داشته که او را از قدرت برکنار کرد. به گفته دیوید ماتیسون، تحلیلگر کهنه کار در میانمار، سال هاست که این دو رهبر «مانند طلاق» میانجیگری می کنند.
اما در دوران تصدی خود، خانم آنگ سان سوچی به دلیل احترام بیش از حد به ژنرال ها مورد انتقاد قرار گرفت – رابطه خود با ارتش را “نه چندان بد” توصیف کرد و گفت که ژنرال های کابینه او “بیش از حد شیرین” هستند. در سال 2019، او به طرز بدنامی از سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا در لاهه توسط ارتش در سال 2017 دفاع کرد که خشم جامعه جهانی را برانگیخت.
دکتر آنگ سان سوچی به اتهامات متعددی از جمله فساد مالی و تحریک ناآرامی عمومی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است.
او در صورت مجرم شناخته شدن برای هر 11 اتهام، با 102 سال زندان مواجه است. حامیان پرونده او تلاش کرده اند تا رونوشت واقعی این بیانیه را به صورت آنلاین در دسترس قرار دهند.
پنج وکیل مدافع او تحت یک حکم بسیار غیرمعمول قرار گرفته اند که آنها را از صحبت علنی در مورد پرونده او منع می کند.
پنج مورد از اتهامات از جمله گرفتن رشوه به صورت نقدی و طلا به او است. او این اتهامات را “پوچ” خواند.
او به طور جداگانه به دلیل نقض قانون محرمانه رسمی در طول دوره استعمار، که دولت را از به اشتراک گذاری اطلاعاتی که می تواند برای دشمن مفید باشد، منع می کند، تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد. متهمان او در این پرونده مقامات سابق مالی هستند و شان تورنل، مشاور سیاست اقتصادی استرالیایی او، پیشنهاد می کند که این اتهامات شامل هزینه های دولتی است.
کمیسیون انتخابات میانمار که قدرت را به دست گرفته است، این ماه اعلام کرد که او و 15 رهبر دیگر حزبش، لیگ ملی برای دموکراسی، به تقلب در انتخابات متهم خواهند شد. به این دعوا جدا از اتهامات جنایی او رسیدگی خواهد شد و در نتیجه ممکن است حزب از شرکت در انتخابات آینده منع شود.
همچنین انتظار می رود دادگاه در مورد دو مورد نقض پروتکل کووید-19 رای دهد. این اتهامات از ناحیه ای در طول مبارزات انتخاباتی 2020 سرچشمه می گیرد که در آن او بیرون ایستاده بود، با ماسک صورت و محافظ صورت، سگ خود، تایچیتو را در کنارش تکان می داد و حامیانی که با وسایل نقلیه از آنجا عبور می کردند. ویدئوی این صحنه دستیاران نقابدار و پرسنل امنیتی را نشان می دهد که در نزدیکی، اما از نظر اجتماعی دورتر ایستاده اند.
بحث نهایی در مورد دو موضوع نگهداری و واردات غیرقانونی واکی تاکی در ماه آینده انجام خواهد شد. دفاعیات او می گوید که تجهیزات متعلق به تیم امنیتی او بوده است نه مال او.
خانم آنگ سان سوچی در نای پی تاو، پایتخت، در بازداشت است و در دادگاه ویژه ای که در اتاق نشیمن خانه دیگری تشکیل شده بود محاکمه می شود.
[ad_2]